En höstkväll 2005 kom Joakim Hall på tanken att starta ett fotbollslag bestående av AIK:are, detta även p, tanken hade slagit honom redan tre år tidigare, då han var med i Black Armys styrelse. Laget skulle bestå av duktiga spelare för deltagande i det vanliga seriesystemet. Det senare fick dock tillfälligt slopas då tiden var knapp, istället fick man sikta in sig på spel i Korpens elvamannaserie under 2006 och Hjulsta BP blev föreningens första hemmaplan. Det fanns redan lag bestående av AIK:are, men inte med så stor andel supportrar. Och det unika med det här laget var att spela för Black Army, AIK:s största supporterförening. Namnet på laget var självklart: FC Black Army.

FCBA:s mål, utöver att avancera i seriesystemet, var att bättra på sammanhållningen bland supportrarna och samtidigt göra någonting roligt tillsammans med andra gnagare. Efter ett dygn hade närmare 40 personer mellan 14 och 30 år anmält sitt intresse. Inom samma dygn hade även Aftonbladet hunnit skriva en liten artikel om bildandet.

2007, när vi gick in i det ordinarie seriesystemet, tvingades klubben byta namn då man på förbundet (otippat) tyckte att ”Black Army” klingade illa. Det är ju lustigt, men vissa lever väl kvar i 1990-talet och alla svarta rubriker Black Army skapade då. Hur som helst tog vi namnet Råsunda FC.

RFC vann division 8 år 2007. Trots att laget var kvar i division 7 även 2011 måste det året ses som det dittills mest framgångsrika: kvartsfinal i Stockholm Cup och seger i Black Armys turnering Årets Råttjävlar.

Det blev ingen avancemang 2011 eller 2012 (det senare året åkte vi ur Årets Råttjävlar i semi, men vi har deltagit fler gånger, dock utan större framgångar). Något hände dock 2013: vi fick in två bra tränare i Francesco Carrasco (La Garra Negra och Norra Stå) och hans sidekick ”Henke”. Plötsligt började bitarna falla på plats, det var bättre träningar och bättre närvaro på träningarna. Det blev ett lyft för 2013 vann RFC både division 7 och även Årets Råttjävlar för andra gången. 2014 spelar Råsunda FC i division 6 för första gången.

Det går bra att kontakta mig, Joakim, om man vill provspela eller sponsra detta supporterprojekt. joakim@rasundafc.se eller ring 070-726 85 62.

Om_oss