Den första träningsmatchen vill Råsunda FC helst lägga bakom sig. Bättre gick det i den andra då BK Borsten besegrades med 6-2.

Det spelades träningsmatch i lördags, ute på Kärrtorps IP i söderort. BK Borsten stod för motståndet, men så mycket motstånd var det inte tal om. För redan i matchminut två kunde Råsunda FC ta ledningen efter ett självmål. Nye Fredrik Sjödelius satte ett snyggt långskott till 2-0 efter nio minuter innan BK Borsten släpptes in i matchen igen då man fick 1-2 till skänks.

Thor Hansson satte sedan 3-1 efter att Mange Ohlsson nickat fram bollen efter en hörna. Hemmalaget reducerade till 2-3 innan spelarna klev av för pausen.

Matchen avgjordes definitivt mellan minut 78 och 83. På sex minuter gjorde veteranen Axel Jägestedt, som varit med sedan starten 2005, två mål samt assisterade till ett. Oscar Söderlund, som var den som spelade fram till ”Jägarn” båda gångerna, var den andra målskytten i den andra halvleken. Skoj att se de två fungera så bra ihop. ”Jägarn” har fantastisk teknik och Söderlund, ja vi har i alla år sagt att han skulle kunna spela betydligt högre upp.

BK Borsten var ett mittenlag i sjuan förra säsongen, alltså inte mycket sämre än Råsunda FC som spelar i Solna-serien. I årets första träningsmatch blev det förlust med klara 5-1 mot division 6-laget BK Inter Stockholm. Den matchen spelades på Åkeshovs BP.

Nästa träningsmatch är onsdagen den 16/3 klockan 19:00. Då möter vi Stockholms BK på Ängby IP.