Råsunda FC förlorade första försäsongsmatchen mot BK Inter Stockholm från division 6.

Sent på söndag spelade Råsunda FC sin första match för året då man mötte BK Inter Stockholm på Åkeshovs BP ute i Bromma. Det gick bara sådär resultatmässigt för Råsunda förlorade med 5-1 mot ett individuellt väldigt skickligt lag.

Råsunda hade problem att göra mål under 2015, det det fortsatte mot Inter Stockholm. Vi stod upp bra fram till 0-1 men föll sedan ihop innan vi kunde resa oss i andra och spela upp oss. Det var tydligt att motståndarna som alla var i 20-årsåldern hade snabba och tekniska spelare, men flera av målen var rena bjudningar och 1-5 var i överkant.

Råsundas mål gjordes av Jesper Hagberg och betydde 1-5. Kim Dahlström missade sedan ett närmast öppet mål, men det i en match med flera misstag. Det är alltid roligast att vinna, förstås, men det bästa är att vi nu är igång och att vi klarade oss utan skador på den hårda och delvis isiga planen.

Inter Stockholm, som vann divisision 7C överlägset i fjol, har till skillnad från oss börjat träna ute så för oss var det den första kontakten med gräs. Det innebär också att det bara kan bli bättre, speciellt som 5-6 av spelarna var nya.

Spelarna i Råsunda FC stod upp bra ändå och spelade schysst. Tyvärr fanns det några hos motståndarna som man gärna vill ge en känga. Fula kapningar bakifrån och nedsparkningar av spelare mitt på planen när man leder med 5-1 tycker jag inte hör hemma på en fotbollsplan, speciellt inte i en träningsmatch i februari. Och att sedan ge spelare som sparkar ner motståndare high five efteråt känns bara sådär.

Värt att nämna bland spelarna var att Axel Jägestedt och Daniel Schott var tillbaka i laget. Båda såg riktigt bra ut, och det speciella med just dessa två herrar är att de var med redan 2005 när Råsunda FC drog igång sin verksamhet (då som FC Black Army). ”Jägarn” är en av de största talanger vi haft, han har haft ett on and off-förhållande till Råsunda men trots mycket frånvaro genom åren besitter han en fantastisk teknik. ”Schotten” har bott utomlands i flera år men kom in och gjorde det väldigt bra på sin kant. Imponerande av båda. Även anfallaren Husby-Patrik är värd att nämna, han har varit borta från Råsunda i flera år men vill nu göra en satsning igen.

Nästa match som är inplanerad är mot BK Borsten den 12 mars. De slutade sexa i sin division 7-serie förra säsongen. Råsunda FC kom fyra i division 7D. Råsunda går ut på Skytteholms konstgräs om en vecka.

/Joakim Hall

 

cover 2