Efter den senaste tidens ganska dåliga resultat vann Råsunda FC det viktiga mötet med FC Sam på Åkeshovs BP. Matchen slutade 1-0.

Råsunda FC har haft lite problem på sistone, som 1-4 borta mot duktiga Red Sea FC och senast bara 3-3 mot bottenlaget Idrottsgatans BK, därav den lite dåliga uppdateringen. Det är liksom inte lika roligt när man inte vinner…

Men nu är RFC tillbaka i vinnarspåret efter 1-0 mot FC Sam på Åkeshovs BP. Målet kom i den andra halvleken. Daniel Wärnelid tog en hörna, fick tillbaka bollen och skickade in den till vår nickstarke mittback Anderas Svensk som med skallen satte dit matchens enda mål.

Matchen var kanske ingen rolig historia, men vi tillät inte FC Sam komma till många farliga avslut. Samtidigt brände Råsunda en del chanser, eller så log man bort sistabollen strax innan motståndarnas straffområde.

Ändå ett bra resultat med en helt ny målvakt i Rasmus Forssberg och tre gamla RFC-spelare som inte spelat match på sisådär 2-3 år. Och en spelare som vi fick regga i all hast som inte lirat på fyra år, men det var stort manfall inför matchen. Så tack till alla er som ställde upp för RFC med så kort varsel!

Det blir tufft att vinna division 7D, men det är inte kört, absolut inte. Serieledande Hagalunds IS möter duktiga IFK Lidingö BK på söndag och den matchen är förstås viktig för utgången av serien. Fyra matcher återstår för Råsunda FC.

FC Sam – Råsunda FC 0-1 (0-0)

0-1 Andreas Svensk (Daniel Wärnelid)

Gula kort: Emil Arlinder, Adam Bengmark och Gabriel Pachecho.

 

Poängligan (mål + assist):

Oscar Söderlund 6+2

Anton Pettersson 5+0

Martin Olsson 3+2

Henry Hermansson 0+4

Stefhan Hulstrand 0+4

Andreas Svensk 3+0

Roy Norman 3+0

Johan Fredriksson 3+0

Victor Valencia 2+1

Daniel Wärnelid 1+2

Pierre Dahlgren 0+3

Axel Jägestedt 1+1

Thor Hansson 1+1

Niclas Friberg 1+0

Scott Larsson 1+0

Jonas Avemo 1+0

Jesper Hagberg 0+1

Vilhelm Hjälte 0+1
Busligan (gula+röda):

Stefhan Hulstrand 1+2

Martin Olsson 3+0

Emil Arlinder 2+0

Pierre Dahlgren 1+0

Thor Hansson 1+0

Jesper Hagberg 1+0

Daniel Wärnelid 1+0

Henry Hermansson 1+0

Anton Pettersson 1+0

Victor Valencia 1+0

Jonas Avemo 1+0

Andreas Svensk 1+0

Adam Bengmark 1+0

Johan Fredriksson 1+0

Gabriel Pachecho 1+0

DSC_5402

DSC_5417

DSC_5419

DSC_5434

 

/Joakim Hall, ordförande