Råsunda FC går in i sommaruppehållet som serieledare, detta efter 4-3 hemma mot Red Sea FC i en tuff match på Skytteholm.

Nu är sista matchen avverkad innan sommaruppehållet i division 7D och det med Råsunda FC som ledare efter 4-3 (2-1) mot Red Sea FC hemma på Skytteholm. Efter åtta spelade matcher ligger Råsunda FC en poäng före trion IFK Lidingö, Hagalunds IS och FC Sam. Det går inte att klaga på spänningen i serien.

Söndagens match var jämn, och i den första halvleken hade faktiskt Red Sea kommandot. Men RFC kämpade på bra, har ett bra försvar och tog tillvara på sina chanser och kunde gå till pausvila med 2-1 efter mål av Anton Pettersson och Roy Norman.

Redan i den första halvleken hade vår ordinarie målvakt Vilhelm Hjälte fått ont i foten och istället fick vänsterbacken Pierre Dahlgren, som har förflutet som målvakt, ställa sig mellan stolparna. Och han skötte sig riktigt bra!

Niclas Friberg satte 3-1 i krysset, en riktig projektil, och det kändes ganska tryggt. När Victor Valencia sedan gjorde 4-1 kändes det klart. Men gästerna gav inte upp på Skytteholm. Man reducerade till 2-4 på straff och sedan blev Stefhan Hulstrand lite olycklig då han styrde ett skott in i egen bur och där bollriktningen helt ställde Pierre Dahlgren.

Red Sea pressade på ganska bra sista tio minuterna och Pierre Dahlgren fick göra en riktigt svettig enhandsräddning. När han ställde sig mellan stolparna påpekade han att det var ett tag sedan han stod i mål – men det syntes inte denna afton.

Råsunda FC höll alltså ut, och det känns förstås riktigt bra att leda serien under sommaruppehållet. Men det kommer att krävas mycket av spelarna för att hålla undan i toppen.

/Joakim Hall

Råsunda FC – Red Sea FC 4-3 (2-1)

1-0 ANTON PETTERSSON (Stefhan Hultstrand)
1-1
2-1 ROY NORMAN (Henry Hermansson)
3-1 NIKLAS FRIBERG (Henry Hermansson)
4-1 VICTOR VALENCIA (Stefhan Hulststrand)
4-2 straff
4-3

Gula kort: Anton Pettersson, Andreas Svensk, Johan Pettersson och Martin Olsson.

 

Poängligan (mål + assist):

Oscar Söderlund 4+2

Anton Pettersson 5+0

Martin Olsson 3+1

Henry Hermansson 0+4

Stefhan Hulstrand 0+4

Roy Norman 3+0

Johan Fredriksson 3+0

Victor Valencia 2+1

Andreas Svensk 2+0

Axel Jägestedt 1+1

Daniel Wärnelid 1+1

Thor Hansson 1+1

Pierre Dahlgren 0+2

Niclas Friberg 1+0

Scott Larsson 1+0

Jonas Avemo 1+0

Jesper Hagberg 0+1

Vilhelm Hjälte 0+1
Busligan (gula+röda):

Stefhan Hulstrand 1+2

Martin Olsson 3+0

Pierre Dahlgren 1+0

Jesper Hagberg 1+0

Anton Pettersson 1+0

Victor Valencia 1+0

Jonas Avemo 1+0

Emil Arlinder 1+0

Andreas Svensk 1+0

Johan Fredriksson 1+0

 

DSC_8845

DSC_8846

DSC_8849

DSC_8861

DSC_8895

DSC_8907

DSC_8947

DSC_8955