Trots några snöpliga poängmissar leder Råsunda FC division 7D efter sju omgångar. Detta sedan Stockholms BK besegrats med 4-0 på söndagen.

Råsunda FC har inte inlett säsongen perfekt. Tvärt om, efter en sisådär start såg det ett tag lite mörkt ut. Visst, två inledande segrar i division 7D, men sedan klara 0-3 mot ett starkt IFK Lidingö. Där och då kände undertecknad att de, unga och spelskickliga Lidingö, blir svåra att rå på i årets serie.

Omgången efter det fick RFC bara 1-1 mot Solna-rivalen IFK Bergshamra på Bergshamra IP, och då kändes det tungt. Det kändes som en förlust och sju poäng av tolv möjliga var inte godkänt efter fyra matcher.

Det fortsatte sådär för trots spelövertag, och definitivt många fler chanser, fick RFC bara 1-1 hemma mot dåvarande serietvåan FC Sam som firade som om de vunnit matchen. Jag började misströsta, men efter en titt på tabellen ljusnade det något. De andra lagen i toppen började tappa poäng. RFC vände och vann mot Idrottsgatans BK (5-3) och var plötsligt med i racet igen.

Ledande IFK Lidingö förlorade de två sista omgångarna innan sommaruppehållet samtidigt om vi alltså kryssade mot FC Sam (1-1) och på det i dag vann med klara 4-0 mot nästjumbon Stockholms BK. Ett lag med några skickliga spelare, några betydligt sämre, men framför allt ett lag som verkar sakna spelidé och lagsammanhållning (beror kanske på tränaren som stod där i DIF-tröja).

Denna söndag var det bara ett lag på planen, typ. Vår duktige keeper Vilhelm Hjälte stod rätt sysslolös i två gånger 45 minuter och RFC passade på att pricka stolpen två gånger (okej, andra gången var det nog offside).

Ska jag berömma motståndarna för något så är det att de aldrig slutade spela och verkade inte ge upp. Men denna dag var det klasskillnad mellan lagen. Beröm också till den i sammanhanget rätt oerfarne tränaren Mats Ageby som med sitt stora AIK-hjärta verkligen är mån om supporterföreningen Råsunda FC. Utan honom hade det inte fungerat lika bra som det hade gjort, varken med resultat eller träningar.

Noterbart är att 3-0 genom Martin Olsson kom på straff. Den som fixade fram den var Roy Norman som senare satte matchens sista mål.

Tittar man på tabellen har RFC gjort 20 mål på sju matcher, alltså nästan tre mål per match i snitt. Det är helt okej, men mer imponerande är defensiven, bara tio insläppta. Så en eloge till hela laget där, men kanske främst Hjälte mellan stolparna och lagets backar.

/JOAKIM HALL, ordförande

 

Råsunda FC – Stockholms BK 4-0 (1-0)

1-0 THOR HANSSON (Oscar Söderlund)

2-0 OSCAR SÖDERLUND (Vilhelm Hjälte)

3-0 MARTIN OHLSSON, straff

4-0 ROY NORMAN (Henry Hermansson)

Gult kort: Pierre Dahlgren

 

Poängligan (mål + assist):

Oscar Söderlund 4+2

Martin Olsson 3+1

Johan Fredriksson 3+0

Anton Pettersson 2+0

Victor Valencia 1+1

Axel Jägestedt 1+1

Daniel Wärnelid 1+1

Pierre Dahlgren 0+2

Stefhan Hulstrand 0+2

Roy Norman 1+0

Thor Hansson 1+0

Scott Larsson 1+0

Andreas Svensk 1+0

Jonas Avemo 1+0

Henry Hermansson 0+1

Jesper Hagberg 0+1

Vilhelm Hjälte 0+1

Busligan (gula+röda):

Stefhan Hulstrand 1+1

Pierre Dahlgren 1+0

Jesper Hagberg 1+0

Martin Olsson 1+0

Victor Valencia 1+0

DSC_8648

DSC_8653

DSC_8667

DSC_8676

DSC_8700

DSC_8730