Råsunda FC inledde säsongen i division 7D på ett strålande sätt då man slog klassiska Hagalunds IS med 5-1.

I lördags inledde Råsunda FC säsongen 2015, och man gjorde det på ett strålande sätt. Man slog nämligen klassiska Hagalunds IS, en Solnaklubb med anor från 1906, med solklara 5-1 (1-1).

Matchen spelades dock inte på Skytteholm, båda lagens naturliga hemmaplan. Då matchen ursprungligen krockade med AIK-ÖSK på söndagen hade vi lyckats skaka fram en ny plan, Tantolundens BP på Söder. Och det är en plan vi tydligen gillar, för i genrepet slog vi division 6-gänget BK Brunkeberg med 3-2.

Undertecknad var inte på matchen och kunde därför, såklart, heller inte fotografera laget i dess nya, knallgula ställ. Men vi spelade bra och ännu bättre i andra halvlek och just andra halvlek har varit vår styrka en tid.

- Första halvlek var jämn, vi var bara lite bättre. I andra höjde vi oss som vanligt och var tveklöst det bättre laget, hälsade tränaren Mats Ageby i ett meddelande på lördagskvällen.

Värt att notera från matchen är att vår ordinarie målvakt Vilhelm Hjälte fick lämna återbud under matchdagen. Vår reservkeeper Pierre Dahlgren, som till denna säsong egentligen sadlat om till utespelare, fick ställa sig mellan stolparna och skötte sig onekligen bra. Skoj att ha två så pass bra målvakter, det är vi inte bortskämda med historiskt sett. Mittfältaren Joel Fredman Klockar var avstängd i denna match efter en tackling mot en motståndarmålvakt i Stockholm Cup tidigare i år.

Nästa match är söndagen den 3 maj då vi tar emot Åkeshovs IoFK. Matchen börjar klockan 14:00 och spelas på Bergshamra IP (också en flyttad match så att det inte krockar med AIK). Välkomna!

(Fotnot: Råsunda FC vann division 7 säsongen 2013 men sejouren i sexan blev bara ettårig, men vi har gett oss fan på att vi ska tillbaka.

Mvh Joakim Hall, ordförande

Råsunda FC – Hagalunds IS 5-1 (1-1)

1-0 Oscar Söderlund (Jesper Hagberg)

1-1 Hagalunds IS

2-1 Martin Olsson

3-1 Axel Jägestedt (Victor Valencia)

4-1 Johan Fredriksson (Axel Jägestedt)

5-1 Jonas Avemo (Martin Olsson)

Gult kort: Martin Olsson

Poängligan (mål+assist):

Martin Olsson 1+1

Axel Jägestedt 1+1

Oscar Söderlund 1+0

Johan Fredriksson 1+0

Jonas Avemo 1+0

Victor Valencia 0+1

Jesper Hagberg 0+1

Busligan (gula+röda):

Martin Olsson 1+0