Råsunda FC förlorade årets första träningsmatch med 4-3 mot Norrort United.

Årets första träningsmatch gick bara sådär för Råsunda FC. Avsaknaden av yttrar var stor och även om vi hade det motigt ett tag i första halvlek var det ändå RFC som tog ledningen genom Oscar Söderlund där vi är lite snälla och ger vänsterbacken Jesper Hagberg en assist.

1-0 såg ut att stå sig halvleken ut, men strax innan domaren blåste för paus fick gästande Norrort ett fint frisparksläge. 1-1 bakom Wilhelm Hjälte var sedan ett faktum.

I paus eller strax därefter valde RFC att göra ett flertal byten. Då tappade vi delar av spelet och Norrort tog ledningen. Men Söderlund hittade rätt igen efter en fin nickskarv av Robert Amarfei, 2-2.

Norrort ökade sedan på till 3-2. Att det sedan var gästerna som fixat domaren var ibland rätt tydligt, för de fick också en straff som betydde 2-4.

Förre målvakten Pierre Dahlgren, nu vänsterytter, sköt ett inlägg i ribban och hånades av oss på sidlinjen. Hade varit jävligt snyggt om bollen gått in, men icke.

Det blev dock ett mål till då Söderlund satte sin tredje balja för kvällen på Skytteholms B-plan, framspelad av Robin ”Storskogen” Westerberg.

Sammanfattningsvis? En del slarv bakåt och det syntes att det var första matchen. Bara att ta nya tag till nästa lördag då det är ny match, och efter det väntar åttondelsfinal i Stockholm Cup den 20 februari. Då måste vi vara mer på tårna.

Joakim Hall, ordförande