Råsunda FC är vidare till den tredje omgången av Stockholm Cup efter en straffrysare mot Långholmen FC, nästa år i division fyra.

Supporterlaget Råsunda FC cupsäsongen 2011/2012 sedan en mycket stark insats i populära Stockholm Cup. Då spelade laget i division 7 och slog i åttondelsfinalen ut Sundbybergs IK, division 4, med 2-1 innan det tog stopp i kvartsfinalen. Där blev det förlust mot Långholmen FC som senare gick till final (där man förlorade med 7-3 mot Sollentuna FC) men kvalificerade sig för Svensk Cupen där man föll med 9-0 på Grimsta IP.

På fredagskvällen var det dags för revansch för Råsunda FC. Förutsättningarna var inte de bästa: RFC har i år åkt ur division 6 medan Långholmen vann sin division 5-serie. Vi fick en handikappstraff (en straff per division) och kapten Oscar Söderlund satte den säkert.

RFC krigade på riktigt bra, precis som i förra omgången, och även om Långholmen hade mycket boll hade man svårt att komma till avslut. Rättvist kunde Roy Norman göra 2-0 på egen retur, framspelad av Axel Jägestedt, och resultatet såg ut att stå sig den första halvleken ut. Då stack gästerna upp i ett anfall och lyckades reducera, 1-2, i matchminut 46. Strax därefter blåste domaren för paus. Psykologiskt tungt för Råsunda.

I den andra halvleken var Långholmen ett bättre lag än i första, och Råsunda fick koncentrera sig på kontringar och mer tjongbollar än i första halvlek. Man såg dock ut att kunna rida ut stormen, men så rann en av deras killar ner på vänsterkanten och fick in ett inlägg till en av deras spelare som, konstigt nog helt omarkerad, kunde nicka in kvitteringen till 2-2 bakom duktige Vilhelm Hjälte.

Matchen gick direkt till straffar där Långholmen börjar. Sedn följer i tur och ordning Martin Olsson, Daniel Wärnelid, Thor Hansson och Stefhan Hulstrand sätter sina. Den femte straffen räddas av Vilhelm Hjälte och Oscar Söderlund sätter sin straff. Efter 2-2 vid full tid slutar matchen 7-6 efter straffar.

- Jag trodde ni skulle få det tufft mot dom här. De såg ut att ha sitt ordinarie lag, sa domaren efter matchen.

En vecka tidigare slogs Väsby IK FK ut med samma siffror efter 1-1 i paus. Även det var en hyfsaf skalp då Väsby avslutade säsongen starkt och kom tvåa i vår division 6-serie.

Nu väntar 16-delsfinal för Råsunda FC som då ställs mot Ursviks IK, division 5. Den matchen spelas troligtvis i februari.

DSC_9941

rfc